Deficiența de vedere nu îl impiedică pe Andrei să fie cel mai bun la școală

 In
NecesarLei4000
%
Donaţii PrimiteLei0
 

Detalii caz

Detalii

Beneficiari Direcţi – 3
Numãr Membri Familie – 3
Venit Lunar Familie – 1000.00
Mediu – Rural

Necesar

Îmbrăcăminte și încălțăminte – 1000.00
Alimente – 700.00
Rechizite, ghiozdane – 300.00
Calculator – 1000.00
Aragaz cu butelie – 1000.00

Andrei este un băiețel de 10 ani, elev în clasa a III-a la Liceul Teoretic ,, Constantin Brătescu, din orașul Isaccea, județul Tulcea.

Andrei mai are un frățior, Silviu, elev în clasa VIII- a la același liceu și el cu rezultate bune la învățătură. În anul 2006, când tatăl lor a decedat, Andrei nici măcar nu se născuse. Bucuria de a avea încă un copil nu a durat mult, mama dându-și seama curând că a dat naștere unui copil care va suferi întreaga viață. Când avea numai doi ani, Andrei a fost diagnosticat cu tumoare la ochiul stâng, iar pentru Silviu a urmat o perioadă grea: operația, protezarea, chimioterapia. Acum, la fiecare 6 luni trebuie să se prezinte la control la spitalul Fundeni. În ciuda faptului că are un ochi protezat, Andrei merge zilnic la școală și învață foarte bine. Copil cu multa tărie de caracter,voință și ambiție, Andrei  nu vrea să fie mai prejos decat colegii din clasă, cu toate că cititul și scrisul îi solicită foarte mult singurul ochi cu care vede.

Mama s-a ocupat și se ocupă mult de educația lui pentru ca Andrei să nu resimtă probleme medicale pe care le are ca pe un handicap, ci să găsească tăria de a evolua și crește ca un copil normal. Din păcate situația materială a familiei este una precară. Neajunsurile sunt multe, iar veniturile sunt puține și acoperă doar o parte din nevoile pe care le are familia. Pentru că Andrei are nevoie de îngrijire specială, mama nu poate lucra, astfel încât toți trei trăiesc din ajutorul de urmaș și alocatiile școlare.

andrei mircea

L-am întrebat pe Andrei ce-și dorește. Raspunsul a fost : SĂNĂTATE. Cu modestie și demnitate, mama a avut același răspuns. Noi știm însă că orice ajutor e bine primit. Sezonul rece a venit, și atât Andrei cât și Silviu nu au haine și încălțăminte adecvată. Asigurarea hranei zilnice pentru doi băieți în creștere este de asemenea o problemă majoră. Aragazul primit de la niște oameni care îi cunosc situația, nu funcționează decât pe un singur ochi, iar bani ca să-l înlocuiască nu are.

Măsuri:

  • Adidași, bocanci: nr.34 pentru Andrei si nr.43 pentru Silviu;
  • Haine mărimea S (corespunzatoare vârstei de 10 ani) și mărimea M pentru Silviu;

Persona Contact Mircea Iordana

MAMA :  Mircea Iordana

Donațiile în bani se pot face în conturile Fundației Mereu Aproape cu menţiunea “Mircea Iordana”

CIF 18212553:
în lei: RO63BRDE450SV57339384500 deschis la BRD GSG SMCC,

Cod SWIFT: BRDEROBU

în Euro: RO31BRDE450SV23761534500

Donează online cu cardul și susține povestea
10RON 30RON 50RON Altã Sumã
Nume
Prenume
Tara
E-mail

*Sistemul proprietar de tranzacţionare dezvoltat de EuroPayment Services utilizează soluţii anifraudă avansată care, împreună cu sistemul „Verified by Visa” de la VISA şi „MasterCard SecureCode” de la MasterCard, duc la diminuare riscurilor asociate tentativelor de fraudă electronică. EuPlătesc.ro vă oferă o soluţie de tranzactionare rapidă, solidă şi sigură prin certificate de securitate SSL (Secure Socket Layer).

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search