Tabăra Copilăriei

Sărăcia sufocă visurile a mii de copii din familii modeste și îi împiedică să spere și să lupte pentru o viață mai bună. Uneori, sărăcia nici nu le oferă anumitor copii șansa să afle că există opțiuni din care pot alege. Cu toate acestea, mulți continuă să meargă la școală si chiar au rezultate remarcabile. Pentru acestia, în 2016 am organizat pentru prima oară Tabăra copilăriei, când 20 de copii de la Școala Generală din Lehliu Sat, județul Călărași, copii din familii fără posibilități materiale, au mers în prima tabără din viața lor, care le-a adus multe alte experiențe care începeau cu „prima dată”. Să vadă muntele, să meargă cu autocarul, să se plimbe cu liftul sau să aibă trei mese pe zi au fost premiere pentru ei care au provocat emoții și amintiri care îi motivează să nu renunțe la visurile lor.

Prin Tabără a copilăriei, ne-am propus să le arătam copiilor mai puțin norocoși ce înseamnă jocul, comunicarea, spiritul de echipă, loialitatea, să le oferim sfaturi cu privire la igiena personală, să îi învățăm lucruri noi în timp ce ei se distrau și să îi ajutăm să își dezvolte capacitatea de integrare și adaptare la diverse situații. Acesta este felul nostru de a susține copiii cu probleme sociale care se ambitionează să continue studiile, în ciuda faptului că de multe ori adorm flămânzi. Pentru a-i încuraja și a le arăta că toate eforturile lor sunt apreciate, am organizat Tabăra Copilăriei și în 2017, când 22 de copii din Pitaru și Potlogi au avut parte de 5 zile de copilărie ideală în Bușteni. Și-au împlinit dorințe, au reușit să treacă peste barierele de comunicare în grup și au învățat că ambiția și perseverența sunt cele care îi vo ajuta să poată ajunge unde își doresc.

Ca Tabăra Copilăriei să ofere bucurie în fecare an, avem nevoie de parteneri. Dacă sunteți companie, ne puteți fi alături. Trebuie doar să ne scrieți sau să ne sunați și astfel, împreună putem construi fericire. Puteți susține proiectul nostru și printr-o donație în contul Fundației Mereu Aproape atribuit campaniei „Schimbă o viață”, printr-o donație prin PayPal sau prin intermediul platformei Euplatesc.ro (plata cu cardul).

Donează speranță!

Start typing and press Enter to search