Tată își crește singur cele 4 fete

 In
NecesarLei0
%
Donaţii PrimiteLei1973
 

Detalii caz

Detalii

Beneficiari Direcţi – 5
Numãr Membri Familie – 0
Venit Lunar Familie – 0.00
Localitate – Surani
Mediu – ----Select----

Necesar

Haine – 500.00
Rechizite – 400.00
Mancare neperisabila – 600.00
Transport, facturi – 500.00

Soare Cristian crește singur 4 fete, dintre care doar 3 sunt ale lui, cea mare, Sabina, este fiica soției lui, dar el a crescut-o ca și când ar fi a lui, încă de la vârsta de 2 luni și jumătate. Sabina nu știe cine este tatăl ei biologic, dar pe Cristi îl iubește și este singurul ei tată. Spune că nu ar exista un altul mai bun. Despre mama ei nu are nimic bun de spus. Mama fetelor l-a înșelat pe tatal lor cu fratele acestuia și acum s-a mutat cu el. Timp de 13 ani și jumătate cei doi soți au fost împreună.

Fetele (Sabina – 15, Cătălina -13, Ana Maria si Mihaela Nicoleta – 7 ani, gemene) fac naveta până la școală. Sunt cam 4 km. Gemenele merg mereu cu microbuzul, dar Cătălina mai vine și pe jos.

O vecină care nu avea copii le-a dat o casă din curtea ei pe care nu o mai locuise nimeni din 1977, dărăpănată, și o bucată de pământ de peste 3000 de mp, cu clauză de întreținere.  Asta se întâmpla în 2010.

Pentru a locui în acea casă, ei au refăcut-o pentru că era căzută, practic picau pereții. El a consolidat-o, a pus dușumele noi, a pus tocărie nouă, a făcut sobă de teracotă, și din cele 3 camere ale casei a făcut două locuibile, în care s-a mutat cu familia. A mai făcut și o prispă la casă, dar și pereții i-a întărit cu pietriș; a facut niște scări și un acoperiă să nu bată ploaia în ușă. Când este vară dorm în ambele camere, dar iarna dorm toți în cea cu soba, îngrămădiți.

Tatăl spune că nu s-ar descurca dacă nu ar avea o sursă de hrană din curte sau din grădină. Și nici el nu ar putea să stea cu o curte goală.

Spune că pe terenul acela cultivă: porumb, fasole, bostani și alte legume, iar în curte au un cal, o vacă, 5 oi, câteva găini și un purcel. Au mai avut un porc de 200 kg dar l-au tăiat de Craciun și încă mai au din el.

Sabina spune că au noroc cu vaca, au lapte mereu, de la găini au ouă și nu le lipsește mâncarea.

Singurul lor venit în casă este compus din alocațiile fetelor, adică 336 ron și ce mai câștigă tata muncind cu ziua. Au mai avut un ajutor social, dar acum, de când au pământul acesta, primarul nu le mai dă ajutorul, pentru că are pământ pe care îl cultivă.

Acum Sabina face naveta la Ploiești la liceu, iar niște oameni cu suflet îi plătesc chirie acolo.

Familia, pe lângă factura de electricitate, mai are de achitat și o factură de antenă (cablu). Nu au cablu, dar are o antenă și plătește 29 de ron. Nu putea să le țină pe fete fără televizor.  Ca să aibă apă în curte tot el a achitat pompa.

Ne dorim să-i ajutăm cu haine, rechizite, mâncare neperisabilă, bani pentru transport și facturi.

Adresa: județ Prahova, comuna Surani, sat Pacuri, str Pacuri, nr 663.

CUM PUTEŢI AJUTA

Donațiile în bani se pot face în conturile Fundației Mereu Aproape cu menţiunea “Soare Cristian”

CIF 18212553:
în lei: RO63BRDE450SV57339384500 deschis la BRD GSG SMCC, Cod SWIFT: BRDEROBU

în Euro: RO31BRDE450SV23761534500

 

 

 

 

Donează online cu cardul și susține povestea
10RON 30RON 50RON Altã Sumã
Nume
Prenume
Tara
E-mail

*Sistemul proprietar de tranzacţionare dezvoltat de EuroPayment Services utilizează soluţii anifraudă avansată care, împreună cu sistemul „Verified by Visa” de la VISA şi „MasterCard SecureCode” de la MasterCard, duc la diminuare riscurilor asociate tentativelor de fraudă electronică. EuPlătesc.ro vă oferă o soluţie de tranzactionare rapidă, solidă şi sigură prin certificate de securitate SSL (Secure Socket Layer).

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search