Alexandru Bardaș, viitor ghid turistic, este cel mai bun prieten cu școala

 In
NecesarLei0
%
Donaţii PrimiteLei900
 

Detalii caz

Detalii

Beneficiari Direcţi – 1
Numãr Membri Familie – 0
Venit Lunar Familie – 0.00
Mediu – Rural

Lui Alexandru i-a murit mama în luna martie a acestui an și a rămas singur cu tatăl și cu cele 3 surori. El este elev în clasa a X–a la Colegiul Economic G. Barițiu din Sibiu și are o poveste de viață impresionantă la numai 16 ani.

Alex locuiește împreună cu tatăl și cu cele trei surori în satul Scoreiu, la 35 km de Sibiu, într-o casă care le-a fost dată de o rudă din partea mamei și la care nu au acte. Din această casă doar două camere sunt funcționale. Tatăl muncește cu ziua în sat și mai are ca surse de venit alocația copiilor și un ajutor social.

Alex are o mică bursă școalară din care își achită singur, lunar, o parte din abonamentul la tren, restul fiind decontat de liceu. Este preocupat și de educația surorilor mai mici și le ajută la teme de fiecare data când au nevoie. El este un sprijin pentru întreaga lor gospodarie.

Alexandru învață foarte bine, ceea ce ne-a confirmat și profesorul Constantin Dincă, inspector școlar la ISJ Sibiu, cel care ne-a sesizat povestea lui. În clasa a VII-a s-a calificat la faza națională a concursului Terra, unde a obținut mențiune. În clasele a VII-a, a IX-a și a X-a a obținut mențiune la faza județeană a olimpiadei la geografie. În acest an (cls aX-a), a participat la faza județeană din 19 martie, după ce pe 16 martie își înmormântase mama.

Nu vrea sa renunțe la școală deși câteodată nu are rechizite suficiente sau haine frumoase cu care să se îmbrace să fie ,,în rând” cu ceilalți copii. Ne-a spus că îi plac domeniul turistic și sportul și are un interes ridicat pentru geografie. Și-ar dori ca în viitor să poată urma cursurile facultății de geografie. Știe că doar învățând va reuși să-și depășească condiția și să aibă un viitor mai bun.

Te-a impresionat povestea lui Alex? ,,Adoptă-l” și dăruiește-i un ghiozdan cu rechizite sau măcar o parte din ele. Scrie-ne și te vom pune în legătură cu el.

14011777_10210254312020385_1216672266_n

Donează online cu cardul și susține povestea
10RON 30RON 50RON Altã Sumã
Nume
Prenume
Tara
E-mail

*Sistemul proprietar de tranzacţionare dezvoltat de EuroPayment Services utilizează soluţii anifraudă avansată care, împreună cu sistemul „Verified by Visa” de la VISA şi „MasterCard SecureCode” de la MasterCard, duc la diminuare riscurilor asociate tentativelor de fraudă electronică. EuPlătesc.ro vă oferă o soluţie de tranzactionare rapidă, solidă şi sigură prin certificate de securitate SSL (Secure Socket Layer).

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search